Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-23

Rekab Entreprenad får markanvisning för 80 bostadsrätter av Sundsvalls kommun

Rekab Entreprenad AB, som ingår i Wästbygg Gruppen, har fått en markanvisning av Sundsvalls kommun. Markanvisningen omfattar två flerbostadshus på totalt 11 200 kvm bruttoarea i stadsdelen Alliero. Här ska Rekab utveckla och bygga 80 Svanenmärkta bostadsrätter, ett par lokaler i markplan samt parkeringsgarage.

Rekabs vinnande förslag har utformats tillsammans med Arkinova Arkitekter. Utgångspunkten i arbetet har varit att bygga vidare på Sundsvalls stenstadstradition.

– Sundsvalls kommun har spännande planer för Alliero. Vi är glada över att de har uppskattat kvaliteterna i vårt förslag och ser fram emot att vara en del av utvecklingsarbetet med den nya stadsdelen. Detaljplanen för området antogs tidigare i år. Vi har därför förhoppningar om en relativt snabb process fram till byggstart, även om den fortfarande ligger några år framåt i tiden, säger Anton Johansson, vd på Rekab Entreprenad.

……………………….

För ytterligare information, kontakta:
Anton Johansson, vd Rekab Entreprenad AB
Tel 090-15 66 03, e-post anton.johansson@rekab.se

wastbygg.se
……………………….

Om Wästbygg
Wästbygg Gruppen är ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag som bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen, som har 500 medarbetare, ingår Wästbygg AB, Rekab Entreprenad AB, Logistic Contractor AB och Inwita Fastigheter AB.

Verksamheten bedrivs på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt inom Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland.

Bifogade bilder


Alliero

Bifogade filer


Rekab Entreprenad får markanvisning för 80 bostadsrätter av Sundsvalls kommun

Författare MFN