Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-06

Ritualen, ett dotterbolag till Qbrick, slutför leverans av tre nya produktioner

Qbrick AB (publ) förvärvade under andra kvartalet videoproduktionsbolaget Ritualen. Ritualen, som numera är ett helägt dotterbolag till Qbrick, har nu slutfört leverans av tre separata videoproduktioner för Antler Interactive, Fatshark samt Beyond Frames. Affärerna, som har en begränsad inverkan på Qbricks finansiella ställning, befäster Ritualens position som en ledande producent av så kallades ”trailers” för kunder inom spelindustrin.

Ritualen fortsätter att leverera trailers, en av de viktigaste beståndsdelarna i marknadsföringen av ett nytt spel, till några av Nordens främsta spelstudios. Verksamheten har haft en stark utveckling under det senaste året och Ritualen har nu slutfört leverans av tre nya produktioner.

Den första produktionen är en trailer för spelet “My Neighbor Alice” från studion Antler Interactive. Med hjälp av spelmotorn Unity skapade Ritualen en trailer med en varm och inbjudande känsla som lockar användare att testa det innovativa spelet som är baserat på blockkedjeteknik.
”Ritualen är mycket drivna, och vi har haft ett tätt och minst sagt fruktbart samarbete. Vi är alla stolta över slutprodukten,” säger Pelle Sunnerot, CMO, Antler Interactive.
För mer info om spelet: My Neighbor Alice: https://www.myneighboralice.com
 
Den andra produktionen är för en trailer för spelet ”Darktide” från studion Fatshark. Ritualen skapade scener inuti Fatsharks spelmotor och adderade specialeffekter för att skapa en trailer som ger användarna en bra bild av upplevelsen att spela spelet.
”Vi är som vanligt nöjda med Ritualens insats och mottagandet från spelarna har varit enbart positivt,” säger Tor Helmstein Cinematics Director, Fatshark Studios.
För mer info om spelet: https://www.playdarktide.com

Den tredje produktionen är en trailer för spelet ”Wands Alliances,” ett multiplayer VR-spel där spelaren möter sina motståndare i tuffa strider med en trollstav som vapen. Ritualen producerade en trailer till spelet som ger tittarna en känsla av hur engagerade och roligt spelet är.
”Storheten med VR-upplevelser baserar sig mycket på användarens känsla i ett headset, vilket är utmanande att fullt översätta till en trailer för platta skärmar. Vi är supernöjda med resultatet i vårt projekt och Ritualen gjorde ett fantastiskt jobb med att visualisera intensiteten och den episka känslan i trailern för vårt spel Wands Alliances,” säger Maeva Spongbergs, Marknadschef, Beyond Frames.
För mer info om spelet: https://beyondframes.com/games

Qbricks VD Fredrik Fagerlund kommenterar:
”Det är med glädje jag kan konstatera att förvärvet av Ritualen börjat bära frukt som en del av Qbrickkoncernen. Ritualens VD Petter Edelswärd har tillsammans med sitt team byggt upp en stark position som leverantör för den framgångsrika spelbranschen. Förutom löpande intäkter till koncernen från marknadsledande produktioner som dessa tre, så bygger vi vidare på att utveckla de synergieeffekter som kan skapas. Det handlar bland annat om möjligheten för deras många kunder att i framtiden även kan dra nytta av Qbricks tekniska videoplattformstjänster, inte minst inom områden som livestreaming och interaktiv video, i sin kommunikationsmix.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Fagerlund, VD, Qbrick
E-post: fredrik.fagerlund@qbrick.com
Telefon: +46 76 526 20 38
 
Om Qbrick
Qbrick AB (publ) är en leverantör av SaaS-baserade mjukvarulösningar inom video. Bolaget tillhandahåller en teknisk plattform med vilken kunder kan skapa, redigera, lagra och distribuera live-video och förinspelade videoklipp. Qbrick utvecklar även interaktiva tjänster där tittare kan engagera sig i sändningar, som till exempel videoshopping. Bolagets videoplattform genererar idag månatliga intäkter från fler än ett hundra företagskunder. Qbrick grundades 1999 och koncernen har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Qbricks aktier är noterade på NGM Nordic SME.
För mer information, se Qbricks hemsida www.qbrick.com

Mentor
Wildeco | 08- 545 271 00 | info@wildeco.se

Bifogade bilder


Ritualen PM

Bifogade filer


Ritualen, ett dotterbolag till Qbrick, slutför leverans av tre nya produktioner

Författare MFN