Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-03-22

Robust tillväxt i Dustin

SEB:s aktiestrateger har adderat Dustin till Nordic Ideas. Banken anser att bolaget har en långsiktigt stark teknologitrend, en attraktiv kassaflödesgenerering, förvärvspotential och en attraktiv värdering givet tillväxtutsikterna.

Det skriver SEB i en analys av bolaget.

Framstegen inom informationstekniken går i fortsatt rasande fart och digitaliseringen kommer fortskrida i de allra flesta sektorer. Dustin är ett sällsynt exempel på ett till största del internetbaserad verksamhet vars intäkter växer, medan både lönsamheten och kassaflöde är värdeskapande för aktieägarna, skriver banken vidare. Strukturell tillväxt är Dustins trumfkort, och bolaget har byggt en betryggande position under de senaste 30 åren där tillväxten varit god. Bolaget kapitaliserar på en växande andel e-handel i Norden och med bolagets relativt lojala kunder finns goda möjligheter för detta.

I nästa kvartalsrapport den 22 april räknar SEB med att försäljningen växer med cirka 6 procent i årstakt medan det underliggande rörelseresultatet förbättras med cirka 4 procent. Resultatförbättringarna räknar banken med att uppgå till 16 respektive 17 procent 2017. Banken räknar med en högre effektivitet i bolaget samt en förbättrad operationell hävstång – som borde gynna lönsamheten framgent.

SEB ser en mycket stark kassaflödesgenerering för Dustin. Det årliga kassaflödet i relation till börsvärdet står ut ur ett relativperspektiv med höga 8,4 procent för 2015/16. Direktavkastningen uppgår 4,2 procent för innevarande år och 5 procent året efter. Bolagets mål är att dela ut mer än 70 procent av nettovinsten, med hänsyn till finansiell ställning, kassaflödesanalys och förvärvsmöjligheter.

Förvärv är återkommande i Dustin och senast ut var ett mjukvaruförvärv under 2015. Ledningens strategi är att öka bolagets exponering mot service och mjukvara, med högre tillhörande lönsamhet.

Källa: SEB

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.