Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-05

S2 MEDICAL: TECKNAR DISTRIBUTIONSAVTAL I SAUDIARABIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sårvårdsbolaget S2 Medical har tecknat ett exklusivt distributionsavtal för den saudiarabiska marknaden med Arabian Trade House (ATH). Avtalet omfattar S2 Medicals produkter i Epiprotect-serien samt Ivaq och innebär initiala beställningar om totalt cirka 250.000 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya avtalet tecknas efter att tidigare distributionsavtal med Saudi Mais Company for Medical Products löpt ut.

För att upprätthålla det exklusiva distributionsavtalets giltighet krävs att distributören lägger ytterligare beställningar om minst 14 miljoner kronor över de kommande tre åren.

ATH har funnits i över 40 år, har mer än 500 anställda samt representerar flera stora varumärken inom medicinteknik såsom Pall, Abbott, BD och Boston Scientific, uppger S2 Medical som menar att detta harmoniserar väl med försäljningen av S2 Medicals produkter.

"Saudiarabien utgör en av de absolut viktigaste länderna i Mellanöstern för försäljning av våra sårläkningsprodukter. Vi är mycket glada över att ha nått detta avtal med en erkänd distributör i landet och ser fram emot ett mycket nära samarbete med dem. Samarbetet kommer bland annat att innebära att vi stationerar egen personal i Saudiarabien vilka kommer att arbeta sida vid sida med distributörens säljare i syfte att säkerställa en kraftfull insats för att maximera försäljningen över de kommande åren", säger S2 Medicals operativa chef Mårten Skog som ansvarar för bolagets verksamhet i Mellanöstern.

"Kunderna har signalerat ett stort behov av våra produkter och med detta samarbete har vi bästa förutsättningar för att äntligen kunna växla upp försäljningen i Saudiarabien", tillägger han.

S2 Medical har sedan tidigare fokuserat på Mellanöstern eftersom bolagets första produkt ersätter användande av grishuvud eller hud från avlidna i avancerad brännskadevård. I muslimska länder får man i regel inte använda grishuvud eller hud från avlidna.
Författare Direkt-SE