Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

SAAB: INTERNATIONELLA EXPANSIONEN GER STÖD, KÖP - NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försvarsföretaget Saabs framtida tillväxt får stöd av leveranser från den långa orderboken och Saabs expansionsplaner på internationella marknader, samtidigt som det finns möjlighet till en finländsk stridsflygorder.

Det skriver Nordea i den analys där banken höjer sin rekommendation för Saab-aktien från behåll till köp med riktkursen 300 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på torsdagsmorgonen.

"Företaget slog våra förväntningar för andra kvartalet i rad tack vare solida prestationer inom Dynamics och milstolpar i stora projekt", skriver Nordea om onsdagens delårsrapport som fick aktien att stiga 10,6 procent.

Banken lyfter fram att Saab har en orderbok som motsvarar 2,5 års försäljning, vilket skapar god tillväxtvisibilitet för de kommande åren.

"Orderutsikterna är starka", skriver banken vidare.

Även Saabs åtgärder för att förbättra lönsamheten och kassaflödet nämns som faktorer som bör stödja försvarsbolagets intjäning ytterligare framöver.

Vid 10-tiden på torsdagen var Saab-aktien upp ytterligare 3,2 procent till 256:30 kronor på Stockholmsbörsen.

Bland andra analyshus har SEB nyligen höjt sin riktkurs från 260 till 275 kronor med upprepad köprekommendation.

"Saabs kvartalsrapport understryker den starka affärsmiljö som bolaget verkar i", skrev SEB.

Saabs rörelseresultat på 715 miljoner kronor för det andra kvartalet var 4 procent starkare än analytikernas snittförväntan enligt en sammanställning gjord av Infront.

Omsättningen var 8 procent högre än väntat och Saab höjde sin intäktsprognos för helåret.




Författare Direkt-SE