Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-20

SAAB: INVESTERAR 50 MLN GBP I BRITTISKT STRIDSFLYGFÖRMÅGECENTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försvarsföretaget Saab ska öppna ett nytt center för framtida stridsflygsförmåga i Storbritannien. Centret blir ett nav för Saabs deltagande i det så kallade FCAS-programmet (Future Combat Air Systems). Inledningsvis investerar Saab 50 miljoner pund.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Sverige och Storbritannien tecknade i juli 2019 ett samförståndsavtal om att undersöka möjligheterna för gemensam utveckling av framtida stridsflygsförmåga och stridsflygsystem.

Saab leder Sveriges FCAS-industriella deltagande i nära samarbete med Sveriges försvarsdepartement, uppger företaget.

"Stridsflyg är en viktig del av Sveriges försvarsförmåga och definieras i Sverige som ett nationellt säkerhetsintresse. FCAS-programmet säkerställer att tekniken och kapaciteten finns på plats för att stödja kontinuerliga uppgraderingar av Gripen E under decennier framöver", säger Saabs vd Micael Johansson.

Platsen där Saab ska förlägga FCAS-centret övervägs för närvarande. Medarbetarna kommer initialt att utgöras av ingenjörer från Sverige som arbetar tillsammans med andra industriella deltagare på olika FCAS-relaterade projekt.

Centret utgör en del av Saabs långsiktiga plan för den brittiska marknaden som innebär att utveckla förmågor i landet, investera i forskning och utveckling samt att bygga immateriella rättigheter, uppger försvarsföretaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.