Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-01-31

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB erhåller en topp ESG rating från Sustainalytics

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) ("SBB") har identifierats som ett topp ESG-presterande bolag av Sustainalytics (ESG Regional Top Rated 2023). Sustainalytics täcker över 15 000 företag globalt i sin rating och presenterar årligen toppresterande bolag.

"Denna utmärkelse visar på vårt fortsatta hållbarhetsarbete där vi redan är branschledande inom social hållbarhet. Hållbarhet är helt integrerat i SBB:s affärsmodell och vi arbetar ständigt för att begränsa vår klimatpåverkan," säger Marika Dimming, IR och Hållbarhetsansvarig på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marika Dimming, IR och Hållbarhetsansvarig på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, marika.dimming@sbbnorden.se

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

Författare Cision