Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-18

SANDVIK: SETT AVMATTNING FORDON, KINA, LÄR FORTSÄTTA 4 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efterfrågan inom fordonssegmentet har varit "robust" trots den rådande halvledarbristen, och både verkstadssegmentet och energisegmentet har fortsatt på den positiva utvecklingen från föregående kvartal.

Det sade Sandviks vd Stefan Widing vid en telefonkonferens kort efter delårsrapportens publicering.

"Vi fortsätter att vara optimistiska framåt och ser en stark underliggande efterfrågan på våra produkter. Vi hanterar frågorna gällande leveranskedjan och logistiken på ett bra sätt hittills", sade Stefan Widing.

Sandvik-vd:n sade vidare att om råvarupriserna fortsätter att vara höga, vilket det finns anledning att tro, bör gruvdelen fortsätta att utvecklas väl.

Han noterade dock en avmattning inom fordon.

"Vi såg en viss avmattning inom fordonssegmentet under tredje kvartalet och den kommer sannolikt att fortsätta under fjärde kvartalet, men vi får se. Det gäller även Kina specifikt, fordon är viktigt i Kina och vi kunde se det sakta in under tredje kvartalet. Vi har anledning att tro att det inte löser sig snabbt, åtminstone inte under fjärde kvartalet, så avmattningen kommer nog att fortsätta tills halvledarbristen har lösts", sade Stefan Widing.
Författare Direkt-SE