Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-05

SANDVIK: SMT FÖRVÄRVAR ACCURATECH INOM PRECISIONSTRÅD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsföretaget Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology (SMT), som Sandvik sedan tidigare överväger att knoppa av, har förvärvat det schweiziska bolaget Accuratech Group som är en nischad komponenttillverkare av medicinsk precisonstråd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Accuratech är baserat i schweiziska Burgdorf och bedriver sin verksamhet genom tre bolag med sammanlagt cirka 50 anställda. Under 2020 hade Accuratech intäkter på runt 75 miljoner kronor och en rörelsemarginal som är neutral för Sandvik Materials Technology.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Påverkan på Sandviks vinst per aktie kommer initialt att vara neutral, uppger bolaget.

"Jag är nöjd med att vi fortsätter leverera på vår strategi 'shift to growth'. Det här förvärvet är ett viktigt steg i förberedelserna för Sandvik Materials Technology att bli ett eget börsnoterat bolag. Med sitt ökade fokus på områden med hög tillväxt och god lönsamhet stärker Sandvik Materials Technology sin framtida position", säger Sandviks vd Stefan Widing.

Det förvärvade bolaget kommer att rapporteras i divisionen Kanthal inom SMT.

"Medicinsektorn är ett av Sandvik Materials Technologys definierade tillväxtområden och förvärvet av Accuratech stärker vår position genom att vi kompletterar befintligt erbjudande inom precisionstråd och komponenttillverkning. Accuratechs geografiska närvaro ger oss bättre möjligheter att tjäna våra kunder i EMEA", säger Göran Björkman som är affärsområdeschef för Sandvik Materials Technology.




Författare Direkt-SE