Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-25

SARSYS-ASFT: MINSKAD OMSÄTTNING SAMT RÖRELSERESULTAT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sarsys-ASFT, som säljer friktions- och vädermätutrustning till flygplatser och vägoperatörer, redovisar ett rörelseresultat om -3,1 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,5).

Nettoomsättningen sjönk till 10,5 miljoner kronor (24,0).

Under det andra kvartalet har bolaget mottagit nio order till ett sammanlagt värde om 12,5 miljoner kronor. Samtliga enheter planeras att levereras under innevarande kalenderår.

"Orderingången är mycket god och ligger något över motsvarande period 2019. Således har inte pandemin påverkat vår försäljning utan den ligger i paritet med 2019-års nivå", skriver bolaget i rapporten.

På servicesidan har det dock varit andra bud under kvartalets gång. Som en konsekvens av reserestriktioner har i stort sett samtliga serviceuppdrag ställts in där de inställda arbetena motsvarar en omsättning på cirka 1,5 miljoner kronor.

"De lättnader som skett under sommaren för resor till utlandet innebär att serviceuppdragen har kommit i gång", konstaterar dock bolaget vidare.

Efter det andra kvartalets gång skriver Sarsys att förhandlingen med Navblue, Toulouse, ett helägt dotterbolag till flygplanstillverkaren Airbus, fortlöper enligt plan. Den tekniska implementeringen är i stort sett färdig och målsättningen är att ett formellt samarbetsavtal ska kunna undertecknas under september månad 2020. Båda parter räknar med att marknadsföring inleds under det fjärde kvartalet 2020.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.