Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

SAS: UTREDS I SPANIEN FÖR ÅTERBETALNING INSTÄLLDA RESOR - MEDIA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den spanska ministern med ansvar över konsumentfrågor, Alberto Garzón, har begärt att en domare fattar beslut om SAS och 16 andra flygbolags bristfälliga policy för återbetalning av inställda resor, skriver norska Dagens Næringsliv.

Spanska myndigheter menar att de 17 flygbolagen inte har informerat kunderna tillräckligt väl om deras rättigheter och därför ska nu domstolen genomföra en rättslig prövning som ska tvinga bolagen till återbetalning inom sju dagar.

I tillägg till detta har också myndigheterna begärt att alla avtal där kunderna godtagit kuponger eller så kallade "vouchers" framför kontanter hittills åsidosätts beslut, enligt den norska tidningen.

"Bolagen har en orättfärdig återbetalningspraxis då de underlåter att informera om kundens rätt till återbetalning inom sju dagar", skriver de spanska myndigheternas utredare, enligt Dagens Næringsliv.

Norwegian Air var ett av två bolag på den spanska flygmarknaden som utelämnades ur den prövningsansökan som skickades in till rätten, enligt tidningen.
Författare Direkt-SE