Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

SBB: UPPDATERAR MÅL, FASTIGHETSBESTÅND PÅ 300 MDR KR 2026 (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget SBB uppdaterar vissa mål och kommunicerar styrelsens ambition att föreslå en utdelning om 1:32 kronor per stamaktie A och B fördelat på 12 månadsvisa utdelningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De förändrade målen är:

Generera en intjäning från fastighetsutveckling om i genomsnitt 2.000 till 2.500 miljoner kronor per år över en femårsperiod (tidigare mål: generera en intjäning från fastighetsutveckling om i genomsnitt 1.000 till 1.400 miljoner kronor per år)

Ett fastighetsbestånd om 300 miljarder kronor till år 2026, med bibehållen BBB+-rating (tidigare mål: ett fastighetsbestånd om 125 miljarder kronor till år 2025)

SBB:s arbete inom byggrättsutveckling och nyproduktion har utvecklats "starkt" och hade per halvårsskiftet 2021 genererat intjäning om 1.452 miljoner kronor. Fastighetsbolaget ser fortsatt potential till ökad återkommande intjäning baserat på efterfrågan i kombination med dess organisation och byggrättsportfölj.

"Sedan vår kapitalmarknadsdag i juni 2020 har vi fortsatt att växa vår portfölj, och vi är redan nu nära att nå det tidigare målet om 125 miljarder kronor i fastighetsbestånd till år 2025. För att understryka vår ambition att på sikt bli Europas största fastighetsbolag inom social infrastruktur höjer vi därför målbilden kraftigt till att nå 300 miljarder kronor i bestånd till år 2026. Vi ser stor potential att skala upp vår plattform även utanför Norden", kommenterar vd Ilija Batljan.

Angående den månadsvisa utdelningen skrev SBB att "baserat på nuvarande ställning och utsikter är styrelsens ambition att föreslå en utdelning om 1:32 kronor per stamaktie A och B, fördelad på tolv månadsvisa utdelningar, till årsstämman 2022".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.