Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-09

SCA: KURS NÄRMAR SIG VÄRDERING I LINJE MED SKOG - JEFFERIES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mot bakgrund av SCA-aktiens dryga 30-procentiga uppgång sedan årsskiftet prissätts den nu med en försumbar rabatt i relation till bolagets skogstillgångar, och aktiens nedsida är nu större än uppsidan.

Det skriver Jefferies i en analys och sänker rekommendationen för SCA till "underperform" från behåll, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagsmorgonen rapporterat.

Riktkursen justeras dock upp från 101 till 110 kronor och motiveras med Jefferies något mer optimistisk syn på skog som står för 80 kronor per aktie, varav resterande 30 kronor speglar det "industriella värdet".

"Samtidigt som vi bekräftar att SCA:s skogstillgångar erbjuder investerare medvind ur ett miljöperspektiv på lång sikt/…/, bedömer vi att uppsidan för skogen redan prissatts in i aktiekursen. Vi ifrågasätter därmed vad som är en lämplig rabatt för SCA:s skog då den sannolikt inte kommer att säljas och värdet därmed inte realiseras", skriver Jefferies, och noterar att aktiekursen nu befinner sig omkring rekordhöga nivåer.

Banken höjer sina ebitda-estimat för SCA avseende 2020-2022 med cirka 4 procent, drivet av högre förväntningar kring trä-, pappers- och massadivisionen.

Av SCA:s halvårsrapport 2020 framgår att det äger 2,6 miljoner hektar skogsmark i norra Sverige och Baltikum, vilket motsvarar 6 procent av Sveriges totala yta. SCA:s skogsdivision står för omkring 20 procent av bolagets totala omsättning.

Efter en dryg timmes handel på fredagen handlades SCA:s B-aktie ned med 1,6 procent till 123:90 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.