Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-01

SCA säljer SCA Wood Supply UK Ltd till BSW Timber Ltd

SCA Wood Supply UK Ltd, som tillverkar och distribuerar trä- och träbaserade produkter för byggmaterialhandeln i Storbritannien, har idag sålts till BSW Timber Ltd. SCA behåller sin organisation för försäljning av trävaror till industrikunder i Storbritannien.

- Vi har varit mycket nöjda med den utveckling vi sett för SCA Wood Supply UK och för vår försäljning och distribution till byggmaterialhandeln både för konsumenter och för professionella kunder i Storbritannien, säger Jerry Larsson, affärsområdeschef Trä. Vi tror emellertid att denna verksamhet kan utvecklas ännu bättre hos BSW Timber.
- Vi kommer att fortsätta leverera träprodukter till BSW Timber för den brittiska byggmaterialhandeln, samtidigt som vi fortsätter utveckla vår försäljning och leverans till brittiska industrikunder i egen organisation.
Försäljningen väntas minska SCA-koncernens nettoförsäljning med  cirka MSEK 1 400 per år och EBITDA med cirka MSEK 25 per år. Nettolåneskulden minskar med cirka MSEK 150 som en följd av affären.
Cirka 280 SCA-medarbetare i Storbritannien övergår till BSW Timber.

Om BSW Timber
BSW-koncernen har fyra divisioner - skogsbruk, sågverk, träförädling och energi - och omfattar BSW Timber, BSW Energy, Tilhill Forestry, Alvic Plastics och Maelor Forest Nurseries.
BSW Timber har sitt huvudkontor i Earlston Scottish Borders och är Storbritanniens största sågverksföretag med en produktionskapacitet på 1,2 miljoner m[3] sågade trävaror per år. Bolaget har sju produktionsnläggningar i Storbritannien - Fort William, Boat of Garten, Petersmuir, Dalbeattie, Carlisle, Southampton och Nwebridge-on-Wye, samt en i Riga, Lettland.
De enheter som nu tillförs BSW Timber från SCA är huvudkontor och distributionscenter i Stoke-on-Trent, hyvleri och distributionscenter i Welshpool, hyvleri och distributioncenter i Melton samt distributionscenter i Cumbernauld.
Efter övertagandet kommer BSW-koncernen att ha en försäljning på över 500 miljoner pund.

Kontaktinformation

Björn Lyngfelt, kommunikationsdirektör, tel 070-626 82 23

Jerry Larsson, affärsområdeschef, tel 06019 33 08

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.