Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-03

SCA: STRUKTURELL FÖRÄNDRING FÖR WELLPAPP PGA ÖKAD E-HANDEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Som en konsekvens av pandemin ser SCA en strukturell, ihållande, förändring som innebär att efterfrågan på wellpapp stiger i samband med att e-handeln ökar.

Det sade SCA:s chef för affärsområdet Containerbord, Mats Nordlander, under bolagets kapitalmarknadsdag på torsdagen.

SCA:s prognos för wellpapp (containerboard) vittnade tidigare i år, när pandemin slog till, om en nedgång på cirka 5 procent för året. Men nu väntar sig dock SCA i stället en tillväxt för året.

"Vi spår nu i stället att den europeiska marknaden för wellpapp kommer växa med 1 procent för 2020. Det huvudsakligen som en konsekvens av skiftet från fysisk handel till e-handel som skett. Skiftet har lett till ökad efterfrågan för paketeringsmaterial", sade Mats Nordlander under en presentation under bolagets kapitalmarknadsdag.

Marknaden för wellpapp väntas växa trots att SCA spår att både konsumtion och den industriella produktionen i sin helhet kommer att minska med omkring 8-9 procent för året.

Vidare konstaterar Mats Nordlander att resande samt hotell- och restaurangbesök har minskat i samband med pandemin – men att människor inte slutat shoppa. Fortsatt shopping har i sin tur eldat på efterfrågan för wellpapp i Europa och dessutom på global skala.

"Vi tror denna strukturella förändring är här för att stanna och vår bedömning är att färre konsumenter kommer återgå till traditionell butiks-/varuhusshopping efter att pandemin är över", sade Containerboard-chefen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.