Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-20

SCANDINAVIAN BIOGAS: BATLJAN HAR 8,7%, TREDJE STÖRSTA ÄGARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finansmannen Ilija Batljan äger nästan 2,7 miljoner aktier i Scandinavian Biogas som listades på First North den 16 december.

Det framgår av ny ägardata från Holdings och enligt uppgifter till Direkt köpte han in sig i det erbjudande som föregick listningen för några veckor sedan.

Posten motsvarar 8,7 procent av biogasproducenten och den är värd runt 130 miljoner kronor. Teckningskursen i erbjudandet inför listningen var 37:50 kronor. På onsdagen byter den ägare kring 48 kronor.

Ilija Batljan, nu fastighetsinvesterare och vd i samhällsfastighetsbolaget SBB, var landstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting 2010-2011 och har även suttit i Socialdemokraternas partistyrelse. Styrelseordförande i Scandinavian Biogas är Göran Persson, tidigare statsminister och partiordförande för Socialdemokraterna mellan 1996-2007.

Investeringen i Scandinavian Biogas understryker en breddning mot grön energi i Ilija Batljans fastighetsdominerade aktieportfölj. Tidigare under dagen rapporter Nyhetsbyrån Direkt att han under det fjärde kvartalet gått in energibolagen Climeon och Cell Impact.
Författare Direkt-SE