Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-28

Scandinavian ChemoTechs Animal Care-division tecknar betydande kliniskt utvärderingsavtal med The Royal Veterinary College

Vetiqure AB är glada över att meddela undertecknandet av ett mycket viktigt avtal om klinisk utvärdering med The Royal Veterinary College (RVC) häst-team i London, Storbritannien. RVC är en av världens ledande specialiserade högre utbildningsinstitutioner för veterinärmedicin, biovetenskap och veterinärsköterska och rankades som världens främsta veterinärskola i QS World University Rankings 2022.

Syftet med detta avtal är att ytterligare studera effekten av Tumörspecifik Elektroporation (TSE) på sarkoider hos hästar samt undersöka de immunologiska effekterna.

RVC kommer att ha tillgång till vår vetIQure™ TSE-enhet under en 6-månaders utvärderingsperiod och genomföra ett kommersiellt köp av behandlings-kit under denna tid. Utöver köpet av behandlings-kit kommer en beställning av maskinen att göras efter en lyckad utvärdering.

"Vi är verkligen glada över att få utvärdera vetIQure™ TSE-enheten på Royal Veterinary College. RVC är världsledande inom innovation, och vi förväntar oss att denna nya behandling kommer att öka bredden av behandlingsalternativ vi har för sarkoider och andra tumörer. Vi är också glada över att samarbeta med Vetiqure i detta spännande projekt."- säger Andrew Fiske-Jackson, kliniskt ansvarig för utvärderingen, Royal Veterinary College

"Vi är väldigt glada över att ha knutit kontakt med RVC och undertecknat detta utvärderingsavtal. Det är av yttersta vikt att samla in ännu mer klinisk data för att ytterligare stödja våra teser. Att kunna göra det i samarbete med RVC är ett monumentalt steg för vår division Animal Care. Vi ser fram emot resultatet av denna utvärdering och möjligheten att genomföra ytterligare framtida samarbeten tillsammans." - säger Mohan Frick, VD ChemoTech & Vetiqure

Om The Royal Veterinary College

The Royal Veterinary College, London, byggdes i församlingen St Pancras 1791, på den nuvarande platsen för RVC:s Camden Campus. RVC är Storbritanniens största och längsta etablerade oberoende veterinärskola och är en medlemsinstitution vid University of London. Kollegiet erbjuder grund- och forskarutbildning i veterinärmedicin, veterinärsjuksköterska och biologiska vetenskaper, och CPD-program i veterinärmedicin och veterinärsköterska. Som en av världens ledande specialiserade veterinär- och biologiska forskningsinstitutioner samlar RVC begåvade individer; som alla delar en passion för människors och djurs hälsa och välfärd. RVC är rankad som den bästa veterinärskolan i världen i linje med QS World University Rankings per ämne, 2022. Det är en forskningsledd institution med 88 % av sin forskning rankad som internationellt utmärkt eller världsklass i Research Excellence Framework 2021.

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, VD

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

Certified Adviser: Erik Penser Bank, Tel: +46 8 463 80 00,E-mail:certifiedadviser@penser.se

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

Författare Cision