Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-04

SCANDINAVIAN HEALTH INNOVATIONS: RIKTAD EMISSION 5 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Scandinavian Health Innovations har beslutat att genomföra en riktad emission om 5,0 miljoner kronor, med teckningskurs 11:30 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset per aktie är satt utifrån stängningskursen den 30 november 2020 vilket innebär att 442.478 B-aktier emitteras och ger en utspädning om cirka 18,0 procent. Emissionen är riktad till Unwrap Finance Nordic. Av totalt 5,0 miljoner kronor avser 2,0 miljoner kvittning av lån och 3,0 miljoner nytt kapital som tillförs bolaget.

Syftet med emissionen är att stärka rörelsekapitalet och balansräkningen samt genomföra planerade investeringar i dotterbolagen under 2021.

"Vi fortsätter, trots allt som sker i omvärlden, att uppvisa en god tillväxt och samtliga våra dotterbolag har ett mycket spännande år framför sig. Att vi nu stärker balansräkningen ytterligare gör att vi får en kassa som räcker med god marginal till de satsningar och investeringar vi avser genomföra under 2021 i syfte att ytterligare öka vår tillväxttakt. Den stärkta kassan öppnar även upp för fler förvärv vilket gör 2021 till ett oerhört spännande år för koncernen", skriver vd Daniel Ehdin.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.