Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-28

SCANIA: FORTSATT ÅTERHÄMTNING MEN HALVLEDARBRIST VÄNTS BESTÅ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Scania uppger att återhämtningen har fortsatt under årets andra kvartal och såväl orderingång som leveranser steg kraftigt i jämförelse med föregående år.

Det skriver Scania, del av Traton, i sin delårsrapport.

Under det andra kvartalet ökade nettoomsättningen med 54 procent till 39.068 miljoner kronor (25.418) och rörelseresultatet uppgick till 5.076 miljoner kronor (-192).

Scania har lyckats undvika oplanerade produktionsstopp även under andra kvartalet trots en fortsatt mycket ansträngd situation med komponentbrist i leveranskedjan, skriver bolaget.

"Samarbetet mellan leverantörer, medarbetare och facket … har varit framgångsrikt och tack vare en god dialog med våra kunder har vi hittat lösningar för att minimera en negativ påverkan på leveranserna till dem. Vi ser dessvärre inte att bristen på halvledare kommer att vara över i närtid utan är något vi fortsatt måste parera", skriver vd Christian Levin.

Scanias ägare Traton publicerade också sin rapport på onsdagsmorgonen, med intäkter och resultat i linje med tidigare angivna preliminära siffror. Traton upprepar även rörelsemarginalprognosen om att nå den övre del av prognosintervallet 5,0-7,0 procent för helåret.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.