Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-16

SciBase: Advanced Dermatology, P.C. adderar tio nya Nevisense installationer till sitt breda nätverk av kliniker

Stockholm, Sverige och New York, USA, - December 16, 2021 - SciBase Holding AB  (https://www.corindus.com/)("SciBase") [STO:SCIB], en ledande utvecklare av AI baserade lösningar för hudsjukdomar, meddelade idag att man erhållit en order om tio nya Nevisense system och elektroder motsvarande ett ordervärde på cirka 100 KUSD från Advanced Dermatology, P.C. ("AdvDermPC") i New York.

AdvDermPC är ett av de största dermatologinätverken I New York tri-state området med 59 kliniker.  Med denna order uppgår det totala antalet kliniker inom AdvDermPC som använder Nevisense till sjutton stycken. AdvDermPC har sedan 2019 integrerat Nevisense i sin rutin för cancerundersökningar och erbjuder därmed sina patienter den senaste teknologin för så tidig upptäckt av malignt melanom som är möjlig.  Malignt melanom är den dödligaste och mest aggressive formen av hudcancer men vid tidig upptäckt är den till nästan 100% botbar.

"Den här expansionen av Nevisense användningen av Dr Fox och AdvDermPC gruppen är särskilt positiv då den har drivits av det kliniska värde som de upplever i sitt dagliga arbete. AdvDermsPC är ledande när det gäller att implementera nästa generations lösningar för att förbättra patientvård och resultat," säger Simon Grant, VD för SciBase. "Att välkända dermatologinätverk, som AdvDermPC, utökar användningen av Nevisense och erbjuder allt fler patienter vårt "point-of-care" test, kommer att vara en viktig drivkraft för vår marknadstillväxt i USA."

For mer information vänligen kontakta:
Simon Grant, VD SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com 

Certified Advisor:
Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Denna information är information som SciBase Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08.00 CET den 16 december 2021.

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Intitutet i Stockholm. För mer information besök www.scibase.com.

Författare Cision