Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-22

SciBase skickar in begäran om kostnadsersättning till NGS

STOCKHOLM, SVERIGE, - 22 december 2021 - SciBase Holding AB ("SciBase") [STO: SCIB], en ledande utvecklare av AI baserade lösningar för hudsjukdomar, meddelade idag att en begäran om en lämplig kostnadsersättning har skickats in till den Medicare Administrative Contractor (MAC) - "National Government Services" (NGS) - som har ansvar för New York och ytterligare ett antal stater.

I juli 2021tilldelade American Medical Association (AMA) en kategori III CPT[®] (CPT III)-kod till Nevisense melanomdetektionstest vilken sedan dess använts av kliniker och läkare för att rapportera användning.

Begäran skickades in till NGS baserat på användningen från kliniker i New York-regionen. NGS innehar Medicare kontraktet för New York, Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont, Illinois, Minnesota och Wisconsin. Ett beslut om ersättning kan implementeras i en eller flera av de områden NGS täcker.

"Kostnadsersättning från CMS är viktigt för nya procedurer och teknologier som vår, så den här ansökan är en viktig milstolpe för SciBase och Nevisense i USA," säger Simon Grant VD för SciBase. "Att etablera en ersättning från NGS representerar en signifikant potential då de täcker ett flertal regioner med stor potential, vilket skulle göra det möjligt för kliniker och läkare att använda den här medicinskt nödvändiga teknologin i dessa regioner. Vi tror att Nevisense kan spela en central roll för detektion av hudcancer i USA, och särskilt för den viktiga patientdemografin som omfattas av Medicare".

För mer information vänligen kontakta:
Simon Grant, VD SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com 

Certified Advisor:
Vator Securities

Tel: +46 8 580 065 99

Email: ca@vatorsec.se

Denna information är information som SciBase Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08.00 CET den 22 december 2021.

Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklat ett unikt "point-of-care" instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. SciBase är en pionjär inom AI-baserade lösningar som kombinerar artificiell intelligens med elektrisk impedansspektroskopi (EIS) för att ge objektiv information som hjälper hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande. SciBase produkter inkluderar Nevisense och Nevisense Go och för närvarande adresserar plattformen detektion av malignt melanom, icke-melanom hudcancer och bedömning av hudens barriärfunktion. Nevisense är den enda produkt som är godkänd av FDA för detektion av malignt melanom och det enda instrumentet i Europa med ett MDR-godkännande för detektion av hudcancer. SciBase teknologi är baserad på mer än 20 år av akademisk forskning vid Karolinska Intitutet i Stockholm. För mer information besök www.scibase.com.

Författare Cision