Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-17

SDS: KÖPER RIAKTR FÖR 10,4 MLN EUR, UNDERSÖKER OBLIGATIONSLÅN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Seamless Distribution Systems (SDS) förvärvar Riaktr, som är en leverantör av business intelligence-system, för 10,4 miljoner euro på skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Riaktr är en global leverantör av system för Business Intelligence och Big Data Analytics, främst till telekomsektorn, med huvudkontor i Bryssel", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Vidare uppger SDS att drygt 80 procent av Riaktrs intäkter härrör från telekomoperatörer i Afrika samtidigt som den förvärvade kundportföljen även inkluderar "nya marknader".

Riaktr uppges ha en preliminär oreviderad omsättning på 4,9 miljoner euro och ett ebitda-resultat på 1,3 miljoner euro.

Konsolideringen av förvärvet i den finansiella rapporteringen beräknas ske senast den 3 maj 2021.

I pressmeddelandet framgår även att SDS, i samband med förvärvet, gett Pareto Securities mandat att undersöka möjligheten att emittera ett säkerställt obligationslån med en förväntat löptid på tre år och en initial volym på 200 miljoner kronor.

Samtidigt avser SDS att konvertera existerande aktieägarlån till aktier där emissionskursen föreslås till 43:70 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på cirka 3 procent från onsdagens stängningskurs. Konverteringen innebär en utspädning på drygt 10 procent för befintliga aktieägare.

Med anledning av förvärvet kallar SDS till en livesänd pressträff den 18 mars, enligt ett separat pressmeddelande.
Författare Direkt-SE