Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-01-15

SEB gillar Hexagon

Under en lång period har Hexagon levererat en riktigt stark organisk tillväxt och varit bland de främsta i den kategorin bland investeringsvarubolagen på Stockholmsbörsen.
 

Detta skriver SEB i en analys.

Banken menar att det tillväxttapp som bolaget upplevde i fjärde kvartalet 2015 tydligt var kommunicerat och att det dessutom var enkelt att förklara och att det är snabbt övergående.
Hexagons organiska tillväxt har under de senaste fyra åren pendlat kring 5-6 procent. För fjärde kvartalet 2015 faller den organiska tillväxten för Hexagon till 1-3 procent, vilket är den sämsta nivån sedan första kvartalet 2009. Detta beror främst på exponeringen mot olja & gas samt bygg & infrastruktur i Kina.

SEB tror dock, precis som bolaget själva, att svackan blir kortvarig och räknar med en återgång till 5-6 organisk tillväxt under 2016. En viktig drivkraft bolaget har är den förmåga att ta fram nya produkter som i sig skapar ett behov hos kunden.

Banken gillar också Hexagons offensiva förvärvsstrategi. Balansräkningen har inte varit så stark på 10 år vilket ökar sannolikheten att förvärv snart är att vänta.

Aktien har tappat mer än 8 procent hittills i år, vilket har skapat ett bra köpläge.
Värderingen ligger på p/e 19 för 2016 och genererar ett fritt kassaflöde motsvarande 5 procent av börsvärdet, vilket visserligen är dyrare än börssnittet men det anses ändå klart attraktivt med tanke på bolagets uthålliga samt goda tillväxtförmåga. SEB:s rekommendation blir att köpa aktien.

Källa: SEB

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.