Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

SECTRA: "BÄST I KLASSEN", LÅNGSIKTIG TILLVÄXT SÄKRAD - DANSKE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra är en aktör av "hög kvalitet" vars långsiktiga tillväxt är säkerställd genom geografisk expansion samt nya produkter. Genombrottet i USA är "viktigt".

Det skriver Danske Bank i en analys med titeln "bäst i klassen" och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen inleder banken bevakning med rekommendationen köp och riktkursen 579 kronor.

Sectra kan fortsätta att inta dominanta positioner på nya marknader. Likt under de senaste fem åren spås den amerikanska marknaden vara den viktigaste geografin i termer av tillväxt, resoneras det i analysen.

Danske Bank konstaterar att Sectra är relativt små i USA med en marknadsandel om 5 procent och en försäljning uppgående till 460 miljoner kronor.

"Vi ser också potential för den nya digitala patologilösningen, som fick FDA-godkännande för primärdiagnostik tidigare under 2020", heter det.

Danske Bank menar att Sectras höga andel av återkommande intäkter och defensiva karaktärsdrag, i kombination med långsiktiga tillväxtutsikter och marginalpotential, berättigar en hög värdering.

Ev/ebit på 50 gånger på estimaten för 2021/2022 anses dock vara "utmanande", även om detta är något som är "mindre relevant" på kort sikt, menar Danske.

Sectra-aktien hade vid lunchtid på tisdagen backat 1,1 procent till 491 kronor per aktie.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.