Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-02

Securitas förvärvar Supreme Security Systems i USA

Securitas förvärvar Supreme Security Systems, ett av de 50 högst rankade bolagen inom larmövervakning i USA. Förvärvet ökar Securitas tjänsteutbud och kund-erbjudanden i nordöstra USA och är i linje med Securitas ambition att fördubbla försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet till 2023. Förvärvspriset uppgår till cirka 180 MSEK (20 MUSD). Förvärvet kommer att bidra till koncernens rörelsemarginal genom sina stadiga bas av återkommande månadsintäkter vilka utgör mer än 70 procent av intäkterna.

Supreme Security Systems som grundades 1929 tillhandahåller larmövervaknings-tjänster främst till kunder i New Jersey. Deras tjänsteportfölj omfattar elektroniska säkerhetstjänster som intrång, video, system för brandskydd och passerkontroll, såväl som ett, av tredje part, certifierat larmövervakningscenter, ett så kallat TSA Five Diamond-certifikat. Bolaget har ett mycket gott renommé med sin stabila kundbas och är känt för att tillhandahålla sina kunder högkvalitativa tjänster. Årlig försäljning uppgår till cirka 90 MSEK (10 MUSD), främst drivet av en stor bas av återkommande månatliga intäkter.

"Detta förvärv stärker Securitas position som en ledare inom säkerhetstjänster och utgör en del för att nå vår ambition att fördubbla verksamheten inom säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet. Supreme Security Systems starka bas av återkommande intäkter kompletterar vår affärsmodell för elektronisk säkerhet i Nordamerika, och vidgar vår räckvidd i ett befolkningstätt strategiskt område", säger Tony Byerly, President Global Electronic Security, Securitas AB.

Förvärvsrelaterade kostnader uppskattas uppgå till 12 MSEK och kommer att redovisas under 2022 och 2023. Förvärvet beräknas bidra till vinst per aktie under 2022 och kommer att konsolideras i Securitas från och med den 1 december 2021.

Ytterligare information:

Investerare: Micaela Sjökvist, IR-chef; +46 76 116 7443, micaela.sjokvist@securitas.com

Media: Helena Andreas, Kommunikations- och HR-direktör; 010  470 30 20; press@securitas.com

Securitas är den världsledande partnern inom intelligenta säkerhetslösningar. Våra tjänster inom bevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghet samt riskhantering gör det möjligt för våra över 150 000 kunder att se en annorlunda värld. Vi finns på 48 marknader där vårt innovativa och datadrivna arbetssätt gör oss till en betrodd partner till många av världens mest kända företag. Våra 355 000 anställda lever våra värderingar ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet, och vårt syfte är att hjälpa dig göra din värld tryggare.

Författare Cision