Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-28

SENSODETECT:AVTAL I KINA, SKA GE INKOMST MINST 100 MLN KR 15 ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensodetect har tecknat avtal med Xiamen Encheng Group om exklusiva rättigheter för distribution av Sensodetect Bera i Kina.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under förutsättning att Bera erhåller produktgodkännande i Kina, vilket sker inom 12 till 24 månader, innebär avtalet en garanterad inkomst på totalt minst 100 miljoner kronor över kontraktstiden på 15 år, skriver bolaget.

Dessutom innefattar avtalet en överenskommelse om produktion av Bera i Kina.

Encheng finns i hela Kina och består totalt av nio bolag och cirka 800 anställda. År 2019 hade gruppen en omsättning på 150 miljoner dollar och är verksamt inom en rad olika medicinska områden.

Encheng och Sensodetect kommer gemensamt att ansöka om registrering för produkten i Kina och därefter lansera den. Under förutsättning av produktgodkännande har Encheng garanterat en minimiersättning som över kontraktstiden, 1 januari 2021 till och med 31 december 2035, uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

"Målet är givetvis att summan ska kraftigt överträffas. Målet är att Bera kommer att lanseras under år 2022 i Kina", skriver Sensodetect i pressmeddelandet.

Styrelsen i Sensodetect har också beslutat om en riktad emission till Encheng och samarbetspartnern Nordic Grand Harmony Investment som har förmedlat affären. Emissionen omfattar högst 5.951.197 aktier som tillför bolaget nära 4 miljoner kronor, varar drygt 0,2 miljoner erläggs genom kvittning av fordran. Teckningskursen är 0:66 kronor per aktie och motsvarar en rabatt om nära 13 procent jämfört med de senaste 30 dagars volymvägda snittkurs.

Innan registreringen av aktieteckning på grund av teckningsoptioner av serie 2019/2020 (TO1) innebär den riktade emissionen en utspädningseffekt om cirka 9,06 procent i förhållande till antalet aktier i bolaget. Efter registreringen av aktieteckning på grund av teckningsoptioner av serie 2019/2020 (TO1) innebär den riktade emissionen en utspädningseffekt om cirka 6,7 procent i förhållande till antalet aktier i bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.