Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-29

Signatur Fastigheter förvärvar bostadsfastigheter för 105 MSEK i Landskrona

Signatur Fastigheter AB (publ) har förvärvat åtta bostadsfastigheter i centrala Landskrona med en total uthyrbar yta om cirka 6 036 kvm, fördelat på 84 lägenheter. Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 105 MSEK. Hyresvärdet uppgår till cirka 6,8 MSEK per år med ett bedömt driftnetto om 4,3 MSEK.

"Vi stärker härmed vår närvaro i Landskrona, en ort vi tror starkt på inför framtiden. Fastigheterna erbjuder möjlighet till att dels applicera våra standardhöjningsmodeller för lägenhetsrenoveringar och dels förtäta med vindslägenhetsbyggnationer. Transaktionen matchar därmed vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med tydliga och värdeskapande utvecklingsmöjligheter, och ska ses som ett led i vår expansion med ambitionen att nå ett fastighetsvärde om 2 miljarder under 2021.", säger Dan Astrén, VD Signatur Fastigheter.
 

Fastigheterna tillträds under kvartal tre och affären är villkorad av finansiering.

Efter tillträde av de aktuella fastigheterna, och inklusive under året genomförda förvärv, uppgår Signatur Fastigheter AB:s fastighetsbestånd till cirka 1,4 miljarder kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan Astrén, CEO
040-608 82 00
astren@signaturfastigheter.se

www.signaturfastigheter.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.