Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-01-04

Simris Alg erhåller ytterligare en betydande order på cirka 1,5 miljoner kronor

Simris Alg har fått en ny order på sin unika mikroalgbiomassa, med ett ordervärde på cirka 1,5 miljoner kronor. Denna order kommer från existerande varulager och kommer att levereras under första kvartalet 2022. Det exakta värdet på biomassan bestäms av hur mycket Fucoxanthin biomassan innehåller, och är en uppföljning av de två beställningar som tidigare kommunicerats.

Fucoxanthin är ett extremt värdefullt ämne som finns i Simris Phaeodactylum tricornutum mikroalger. Medan Simris tidigare fokuserat på att odla mikroalger enbart för utvinning av EPA Omega 3-olja för kosttillskott, har företaget nu gått vidare till nästa nivå av att optimera tillväxten för utvinning av mer exotiska och mer värdefulla aktiva ämnen. Fucoxanthin används främst som kosttillskott.

Styrelseordförande Steven Schapera kommenterar ordern: "Jag är glad över att styrelses strategi att fokusera på aktiva ämnen med högst värde, och B2B-kanalen, bekräftas med denna tredje order. Det bekräftar att Simris inte är ett enproduktsföretag, med alla sina ägg i en korg, och bevisar att våra odlingsprocesser och kvalitetssystem är robusta nog för även de mest krävande företagen internationellt. På mindre än ett år har styrelsen levererat solida intäkter, vilket markerar början på en ny ljus framtid för bolaget och dess aktieägare."

För mer information, vänligen kontakta:

Steven Schapera, styrelseordförande
Tel: +44 (0)791 771 5533
email: steven@simris.com

Om Simris Alg AB (publ)

Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Bolaget har som mål och affärsidé att rädda hotade marina livsmiljöer genom att tillverka råvaror från odlade mikroalger, istället för från fisk och andra havslevande djur. Verksamheten bedrivs inom tre områden: SIMRIS BIOMIMETICS (hudvård och läkemedel), SIMRIS NOVEL FOODS (nya livsmedel), och konsumentvarumärket SIMRIS som riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn SIMRIS och ISIN-kod SE0008091664. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50 och epost ca@mangold.se.

Författare Cision