Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-12

Simris Alg: Prof. Dr. Claudia Grewe utsedd till Chief Scientific Officer

Simris Alg utser idag Professor Dr. Claudia Grewe till Chief Scientific Officer. Claudia kommer driva produktutvecklingen för Simris Alg. Tjänsten kommer att utföras deltid på konsultbasis.

"Jag har alltid sagt att om du vill bli framgångsrik måste du börja med ett olympiskt lag. Att säkra prof. Dr. Claudia Grewe tjänster som Chief Scientific Officer för Simris är en betydande prestation. Prof. Grewe är en internationellt erkänd expert inom området mikroalger, och är en av mycket få forskare jag någonsin har haft att göra med som är lika smart kommersiellt som hon är akademiskt. Det är en ära att hon har valt att ta det här uppdraget." kommenterar ordförande Steven Schapera.

"Jag känner mig välsignad över att jag har kunnat arbeta med mikroalger under de senaste 20 åren. Min erfarenhet gör att jag tror starkt på att dessa små organismer kommer att bidra både till att lösa globala utmaningar som vi står inför, samt att bli allt viktigare i en hållbar bioekonomi. Med det som utgångspunkt är det ett nöje för mig att arbeta med Simris, ett företag som är perfekt positionerat för att utveckla marknader, sätta standarder och därigenom bidra till en hälsosammare framtid." kommenterar Prof. Dr Claudia Grewe.

För mer information, vänligen kontakta:
Steven Schapera, Styrelseordförande Simris Alg AB
Tel: +44 791 771 5533, email: steven@simris.com

Om Simris Alg AB (publ)
Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Bolaget har som mål och affärsidé att rädda hotade marina livsmiljöer genom att tillverka råvaror från odlade mikroalger, istället för från fisk och andra havslevande djur. Verksamheten bedrivs inom tre områden: SIMRIS BIOMIMETICS (hudvård och läkemedel), SIMRIS NOVEL FOODS (nya livsmedel), och konsumentvarumärket SIMRIS som riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn SIMRIS och ISIN-kod SE0008091664. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50 och epost ca@mangold.se.

Författare Cision