Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

SINCH: KAN BLI ETT AVSEVÄRT STÖRRE BOLAG - CARNEGIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kommunikationstjänsteföretaget Sinch är på väg att bli en av ledarna inom molnbaserad kommunikation, skriver Carnegie i en analys där investmentbanken uppger att det tror att Sinch har förutsättningar att bli ett avsevärt större bolag under de kommande åren.

"Sett till bolagets meriter och den nuvarande positionen, tycker vi att aktien är attraktiv trots dess starka utveckling det senaste året", skriver Carnegie.

Investmentbanken tror att sektorn som Sinch verkar inom, där bolaget också ligger i framkant, kommer att växa i betydelse under de kommande åren. Carnegie tror att ju större volym som Sinch processar, desto bättre och fler relevanta angränsande tjänster kan det erbjuda.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om har Carnegie dragit upp riktkursen för Sinch-aktien till 790 kronor (600) och köprekommendationen upprepas.

"De senaste två åren har karaktäriserats av exceptionell operationell utveckling, en utökning av bolagets portfölj och förvärv som har cementerat och förbättrat dess marknadsposition, och det är något som vi räknar med kommer att fortsätta", skriver Carnegie.

Vid 10.30-tiden hade Sinch stigit 3,5 procent till 619 kronor på Stockholmsbörsen.


Graf över kursutvecklingen i Sinch hittills i år:

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.