Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-16

SKANSKA: SKÄRPER MÅL OM MINSKADE KOLDIOXIDUTSLÄPP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggbolaget Skanskas nya klimatmål är att minska bolagets egna koldioxidutsläpp med 70 procent till 2030 från basåret 2015. Det tidigare målet var 50 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdateringen av målet är en konsekvens av behovet att kraftigt öka tempot mot ett klimatneutralt samhälle, samt att Skanska redan genom målmedvetet arbete har minskat koldioxidutsläppen i den egna verksamheten med 40 procent jämfört med basåret 2015, skriver bolaget.

Målet om klimatneutralitet till 2045 kvarstår.

För projekt utvecklade av Skanska är målet att minska utsläppen i värdekedjan med 50 procent till 2030, jämfört med 2020.

"Höstens rapport från IPCC talar sitt tydliga språk. Samhället måste ta ytterligare krafttag för att drastiskt minska koldioxidutsläppen. Målmedvetet arbete på samtliga marknader har nu visat att vi mycket framgångsrikt kunnat arbeta mot klimatneutralitet i hela värdekedjan till 2045. Nu ökar vi tempot genom att skärpa delmålet. Genom att erbjuda klimatsmarta lösningar hjälper vi våra kunder att uppfylla sina klimatmål. Arbetet med att minimera våra utsläpp av växthusgaser går hand i hand med ökad effektivitet, ett bättre resursutnyttjande och lägre kostnader, samt att möta våra kunders behov", säger Skanskas vd Anders Danielsson i en kommentar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.