Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-31

SKF stärker analyskapaciteten genom förvärv

Göteborg, 31 augusti 2021: SKF har slutfört förvärvet av Rubico Consulting AB, ett industriellt konsultföretag med 10 anställda baserat i Luleå.

Rubico Consulting AB är specialiserat på visualisering och analys av signaldata. Denna expertis kommer att integreras i SKFs erbjudande kring den roterande axeln, samt driva nya teknikområden som lager med fiberoptiska sensorer.

Victoria Van Camp, President, SKF Technology, säger: "Rubicos expertis inom signalbehandling förbättrar vår befintliga teknikbas som sträcker sig från traditionell IoT-hårdvara till det senaste inom edge computing. Den patenterade edge-algoritmen utvecklad av Rubico förenklar och automatiserar analys av maskindata och är en möjliggörare för trådlösa, energieffektiva system. Vi ser fram emot att engagera Rubico-teamet i utvecklingen av SKFs egenutvecklade fiberoptiska belastningsavkänning, en teknik som redan pilottestas i norra Sverige." 

"Med sitt ledande universitet och fokus på hållbara teknikinvesteringar blir Luleå snabbt ett nav för industriell innovation inom både förnybar energi och grönt stål. Det är en av anledningarna till att SKF fortsätter att investera i att utveckla sitt nav för IoT-utveckling i Luleå."

Aktiebolaget SKF
      (publ)

För ytterligare information, kontakta:

PRESS: Carl Bjernstam, Corporate Communication,
tel: 46 31-337 2517, mobile: 46 722-201893, e-mail: carl.bjernstam@skf.com

INVESTOR RELATIONS: Patrik Stenberg, Head of Investor Relations,
tel: 46 31-337 2104, mobile: 46 705-472104, e-mail: patrik.stenberg@skf.com 

Författare Cision