Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-01

SKOG: GYNNSAM EXPONERING I STORA ENSO OCH BILLERUD - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efterfrågeutsikterna för papper och massa har försvagats på grund av covid-19 men trots det är Stora Enso och Billerud Korsnäs köpvärda tack vare bolagens produktexponering, och flera ytterligare drivkrafter.

Det skriver Pareto i en sektoranalys på onsdagen och som Nyhetsbyrån Direkt tidigare har rapporterat höjs Stora Enso till köp med riktkursen 13:90 euro. Riktkursen för Billerud Korsnäs höjs till 160 kronor med upprepad köprekommendationen, medan SCA:s riktkurs justeras upp till 116 kronor. Här rekommenderas fortsatt behåll.

Pareto argumenterar för att Stora Ensos kartongverksamhet ger en fördelaktig produktexponering. Analyshuset pekar på ett antal faktorer, bland annat att Stora Enso på ett effektivt sätt kan minska exponeringen mot strukturellt minskande papper. Ett annat argument som förs fram är att skogstillgångarna är något förbisedda i förhållande till konkurrenter. Vidare väntas en "boost" för efterfrågan i spåren av övergången till fiber från fossilt.

När det kommer till Billerud Korsnäs konstaterar Pareto att en stor del av försäljningen härrör från stabila slutmarknader, marknader som bedöms vara relativt opåverkade i rådande situation. Samtidigt tror Pareto att Billerud har lagt det värsta bakom sig beträffande de produktionsproblem som har omgärdat förpackningsbolaget. Upprampningen av vätskekartongmaskinen KM7 är samtidigt en "stor" bidragsgivare till resultatet framgent, bedöms det i analysen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.