Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-23

Slottsviken Fastighetsaktiebolag: Tydliggörande kring Slottsvikens aktie av serie A

Substansvärdet per aktie uppgick vid utgången av andra kvartalet till 1,25 kr per aktie, och Bolaget har inte kännedom om omständighet som i närtid kraftigt skulle påverka substansvärdet.

Skillnaden mellan Bolagets aktie av serie A respektive serie B är att A-aktien innehar 10 röster per aktie och B-aktien innehar 1 röst per aktie, resterande behållning mellan de båda aktieslagen är identisk. I Bolagets aktie av serie B agerar en fondkommissionär likviditetsgarant i syfte att främja likviditeten genom att minska skillnaden mellan köp- och säljkurs, vilket bedöms resultera i en lägre investeringskostnad och minskad risk för investerare. Innehavare av A-aktier kan också begära att A-aktier konverteras till B-aktier, så kallad omstämpling. För fall att den begränsade likviditeten i A-aktien fortsatt leder till såväl kraftiga som omotiverade kursrörelser kan Bolaget komma att överväga en avnotering av aktier av serie A.

För mer information kontakta:
Jakob Österberg, VD
Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)
Telefon 018-19 49 50
E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:
Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.