Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-23

Smart Eye Tillkännager Ny Design Win för Förarövervakningssystem med Europeisk Premiumbiltillverkare

Smart Eye kommer att leverera sin branschledande DMS-mjukvara till ytterligare en bilmodell. Den beräknade intäkten för ordern är SEK 10 miljoner baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Göteborg, Sverige – 23 november, 2022 – Smart Eye, den ledande utvecklaren av DMS-mjukvara för fordonsindustrin, har valts ut för att leverera sin teknologi till en ny elektrisk lyxbil av en europeisk premiumbiltillverkare. Kunden har tidigare valt Smart Eyes mjukvara för implementering i en tidigare bilmodell.
 
Den nya bilmodellen inklusive Smart Eyes teknologi väntas gå i produktion under första halvan av 2024. Beräknad intäkt för ordern är SEK 10 miljoner, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.
 
”Återigen är vi glada att en befintlig kund väljer att implementera vår DMS-teknik i ännu en bilmodell,” sa Martin Krantz, VD och grundare av Smart Eye. ”De 102 bilmodeller vi hittills har vunnit med 15 OEM:er inom fordonsindustrin visar på ett stort förtroende för vår förmåga att leverera robust DMS-mjukvara gång på gång. Vår beprövade, kvalitetssäkrade teknologi har redan installerats i mer än 1 000 000 bilar på vägarna, och den siffran kommer att fortsätta växa snabbt under de kommande åren.”
 
Smart Eye har nu erhållit totalt 102 design wins från 15 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än SEK 2 545 miljoner. Det innebär att det totala potentiella värdet från ytterligare design wins med biltillverkare på befintliga plattformar nu är SEK 4 655 miljoner.

För mer information:


Martin Krantz, VD Smart Eye AB
Telefon: +46 70-329 26 98
Email: martin.krantz@smarteye.se

Gabi Zijderveld, CMO Smart Eye AB
Email: gabi.zijderveld@smarteye.ai

Om Smart Eye


Smart Eye är världsledande inom Human Insight AI, teknik som förstår, stöder och förutspår mänskligt beteende i komplexa miljöer. Vi överbryggar avståndet mellan människor och maskiner för en säker och hållbar framtid.

I dag är vår teknik integrerad i nästa generations fordon och leder vägen mot människocentrerade transportlösningar genom Driver Monitoring-system och Interior Sensing-system. Inom forskning erbjuder vår teknik oöverträffade insikter inom fordons-, luftfarts- och rymdindustri, hjälpmedelsteknik, media och marknadsföring, psykologi och många fler områden. Vårt dotterbolag Affectiva är banbrytande inom Emotion AI och kopplar ihop maskininlärning med mänsklig empati för att få en djupare förståelse för hur konsumenter interagerar med medieinnehåll, produkter och tjänster, inom fordon, medier och underhållning, marknadsforskning med mera. Vårt dotterbolag iMotions erbjuder världens ledande mjukvaruplattform för analys av biosensorer, som i realtid synkroniserar data från flera olika sensorer.

Smart Eye grundades 1999, med huvudkontor i Sverige och ytterligare kontor i USA, Storbritannien, Tyskland, Danmark, Egypten, Singapore, Kina och Japan. Vi är sedan 2016 ett börsnoterat företag, och våra kunder inkluderar NASA, Nissan, Boeing, Honeywell, Volvo, GM, BMW, Geely, Harvard University, mer än 1 300 forskningsorganisationer runt om i världen, 70% av världens största annonsörer och 28% av Fortune Global 500-företagen.
 
Besök www.smarteye.ai för mer information. 

Besök vår investerarweb för mer finansiell information: https://smarteye.se/investors/

Smart Eye är noterade på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.

Denna information är sådan information som Smart Eye är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2022-11-23 08:30 CET.

Bifogade filer


Smart Eye Tillkännager Ny Design Win för Förarövervakningssystem med Europeisk Premiumbiltillverkare

Författare MFN