Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-10-15

Solen lyser än på Savo-solar

Detta är en betald analys på uppdrag av Savosolar utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Efter listningen på First North har kursen fallit och hållit sig kring 1,3 euro. Men det finns ingen anledning till pessimism, det finns potential för bolaget på den globalt växande solvärmemarknaden.

Savo-Solar är ett relativt nytt bolag på den svenska aktiemarknaden. Bolaget introducerades på First North i april i år och kursen har fått utstå en tuff resa under sommaren. Bolagets största projekt, försäljningen av ett solvärmesystem till Løgumkloster Fjernvarme i Danmark, har fortsatt att utvecklas i rätt riktning med ytterligare tilläggsordrar som sträcker sig in i 2016.

Samtidigt har bolaget fortsatt använda emissionskapitalet klokt genom ett sälj- och expansionsarbete som sträcker sig utanför EU. Parallellt med sälj- och expansionsarbetet fokuserar bolaget även på att effektivisera och öka kapaciteten i den egna produktionen.

Med Savo-Solars unika beläggningslinje kan man belägga färdiga, kompletta absorbatorer – i motsats till konkurrenterna som tillverkar absorbatorer med plåtar belagda från rulle till rulle – vilket möjliggör användningen av en profil vars värmeväxlingsförmåga är överlägsen traditionella absorbatorers.

Trots vår revidering av riktkursen från den senaste analysen ser vi ingen anledning för investeraren att fly bolaget. Savo-Solar har en solid kassa, bra produkter och fina referenskunder att bygga en framtid på.

Men för att Savo-Solar ska lyckas krävs det att de skapar en god skalbarhet i sin produktion, samtidigt som de lyckas plocka nya marknadsandelar. Bolaget har långsiktig god potential och genom en uppdaterad nuvärdesvärdering av framtida kassaflöden finner vi en rättvis riktkurs på 1,4 euro i dagsläget.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.