Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-08

Sonetel Aktiebolag: Fortsatt tillväxt i abonnemang

Sonetel - ett SaaS-företag listat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm - redovisar förlust i maj samt fortsatt tillväxt av kundabonnemang i juni.

Den preliminära månadsrapporten för maj för moderbolaget Sonetel AB (publ) visar på en förlust före skatt på -0,1 MSEK. Till skillnad från tidigare månader påverkas resultatet i maj inte av valutakursförändringar. Uppgifterna är inte granskade av bolagets revisor.

Preliminära data för den efterföljande månaden juni ger följande nyckeltal:

Antalet nya betalande kunder var ca 35 per dag - vilket är en nedgång med -18% sedan maj. Antalet är oförändrat i jämförelse med juni 2020.

Antalet företag som använde Sonetels nya chattfunktion för hemsidor var i princip oförändrat från maj till juni. Totalt nyttjade 2 303 företag den nya tjänsten i slutet av juni.

Antalet kundabonnemang för virtuella internationella telefonnummer (ca 70% av intäkterna) ökade med ca 1%.

Antalet Business package abonnemang (ca 4% av intäkterna) var i princip oförändrat.

Antalet Premiumabonnemang (ca 15% av intäkterna) ökade med ca 1%.

Det årliga värdet av samtliga kundabonnemang (ARR) var i princip oförändrat (räknat i USD).

Antalet aktiva kunder- d.v.s. kunder som hade ett aktivt abonnemang minskade med ca -2%.

Kundanskaffningskostnaden (CAC) minskade marginellt till ca 193 SEK (24 USD) i snitt per ny betalande kund, vilket gav en återbetalningstid per ny betalande kund (ROI) på ca 4 månader. Detta kan jämföras med juni 2020 då CAC låg på ca 270 SEK (29 USD) samt ROI på ca 6 månader.

Bolaget startade under mars månad sin satsning på marknadsföring via affiliates via ShareaSale. Vid juni månads slut hade 189 affiliates anslutit sig för att marknadsföra Sonetels tjänster. Andelen nya betalande kunder som kom via affiliates var i juni ca 5% vilket är en procentenhet högre än in maj.

Satsningar som gjordes på SEO (Search Engine Optimization) i november, genom skapandet av en mängd informationssidor av allmängiltigt värde, relaterat till bolagets tjänster, har under juni gett en fortsatt ökning av den organiska trafiken till bolagets sidor från Google sök. Den tillkommande trafiken bedöms bidra med ca 12% av de nya betalande kunderna i juni - vilket kan jämföras med 8% i maj.

Kundbetyget på Trustpilot kvarstod på 4,7 av 5.

"Vi noterar en nedgång i konverteringsgraden vad gäller trafik från Google Adwords sedan månadsskiftet maj/juni." säger VD Henrik Thomé. "Orsaken är än så länge okänd eftersom det inte skett några förändringar i tjänsten vid tidpunkten. Dessbättre har SEO och Affiliates fortsatt att öka."

42% av de nya betalande kunderna i juni kom från Google Adwords - vilket kan jämföras med 65% i juni 2020.

Bolagets fokus i närtid ligger dels på fortsatt expansion av antalet betalmetoder - för att nå fler kunder, en mångdubbling av antalet språk som stöds av bolagets AI funktion för kundtjänst i små bolag, fortsatt kvalitetssatsningar på bolagets mobila appar, en etablering av ny säljorganisation för SIP-trunking - en nyligen lanserad tjänst för call centers och stora bolag - samt en utrullning av valda delar av bolagets API på separat webbplats för utvecklare.

Om Sonetel
Sonetel är ett svenskt företag som tillhandahåller en Software-As-A-Service tjänst för småföretag globalt. Bolaget har hittills över 170 000 betalande kunder i över 170 länder. Huvuddelen av företagets ca 30 anställda arbetar i dotterbolaget i Indien. Bolagets aktie (SONE) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post: ca@gwkapital.se,telefon: 08-503 000 50).

Mer information om bolaget finns på www.sonetel.com/sv/investerare/

Kontakt

Henrik Thomé, VD
Telefon: 08-525 060 11
henrik@sonetel.com

Informationen i pressmeddelandet är sådan som Sonetel AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juni 2021 kl. 11:30 CET.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.