Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-18

Sonetel Aktiebolag: Sonetel blir tillgänglig för kunder i Kina

Svenska Sonetel gör det nu möjligt för småföretagare i Kina att använda bolagets tjänster, genom att acceptera Alipay som betalmetod för bolagets tjänster. Alipay används av ca en halv miljard personer i Kina.

"De betalmetoder vi har stöd för sedan tidigare har inte gjort det möjligt för kunder i Kina att köpa våra tjänster." säger Henrik Thomé, VD "Det hindret har nu tagits bort."

Sonetel har företagskunder i ca 170 länder vilka primärt använder bolagets tjänster för att öka sin försäljning i andra länder. Det görs bl.a. genom att de får ett lokalt telefonnummer i det land där potentiella kunder finns, med vidarekoppling av inkommande kundsamtal globalt.

"VI har bara en halv procent av våra befintliga kunder i Kina" säger Henrik Thomé "Givet att Kina är världens största export- och handelsnation, med ca 15% av all global export (https://unctad.org/news/china-rise-trade-titan), så innebär det en tydlig tillväxtpotential."

Tillägget av Alipay är en del av en mer omfattande lokalanpassning, där bolagets appar och AI-system får stöd för både Kinesiska samt ett flertal andra språk.

Om Sonetel
Sonetel är ett svenskt företag som tillhandahåller en Software-As-A-Service tjänst för småföretag globalt. Bolaget har hittills över 170 000 betalande kunder i över 170 länder. Huvuddelen av företagets ca 30 anställda arbetar i dotterbolaget i Indien. Bolagets aktie (SONE) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post: ca@gwkapital.se,telefon: 08-503 000 50).

Mer information om bolaget finns på www.sonetel.com/sv/investerare/

Kontakt

Henrik Thomé, VD
Telefon: 08-525 060 11
henrik@sonetel.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.