Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

Sonetel Aktiebolag: Sonetel lanserar tjänst riktad till utvecklare

Svenska Sonetel lanserar ett API - ett gränssnitt - som gör det möjligt för utvecklare globalt att enkelt integrera Sonetels tjänster med egna affärsprocesser och applikationer.

Satsningen lanseras på den nya siten developer.sonetel.com

"Erbjudandet adresserar ett annat marknadssegment än det vi fokuserat på hittills." säger Henrik Thomé, VD och grundare.

Bolaget har traditionellt riktat sig till småföretagare utan någon djupare teknisk kompetens.

Sonetels API möjliggör nu även för utvecklare och tekniker världen över - att direkt och utan initial investering - integrera Sonetels globala kommunikationstjänster med de egna applikationerna.

CPaaS marknaden (Communication Platform as a Service) som 2021 beräknas omsätta 8.2 miljarder USD, förväntas 2026 ha växt till ca 26 miljarder USD 2026 enligt Statista (https://www.statista.com/statistics/1222754/communications-platform-as-a-service-cpaas-revenues-by-region/).

"Vi har utvecklat ett kraftfullt och omfattande API under lång tid, men primärt använt det internt, som grund för våra egna applikationer" säger Henrik Thomé. "Vi väljer nu att tillgängliggöra det till utvecklare globalt".

Med hjälp av Sonetels API kan bolagets SaaS-tjänster nu integreras med exempelvis säljstödsystem, affärssystem och kundsupportsystem för att automatisera arbetsflöden i stora och medelstora företag.

Sonetels API bygger på etablerade standarder såsom REST, JSON och OAuth2 och kan användas med valfritt programmeringsspråk. Sonetel's nya site för utvecklare erbjuder färdig kod på flertalet populära språk, för att förenkla integrationsprocessen.

Eftersom API:et är i drift sedan många år tillbaka - som gränssnitt mellan bolagets SaaS plattform och de egna apparna och kundgränssnitten - så är skalbarhet och driftsäkerhet mycket god. Det gör att utvecklare snabbt och enkelt kan skapa önskad funktionalitet - och få en driftsäker lösning - utan att själva behöva lägga ned avsevärd tid på att i kod hantera frågor såsom skalbarhet och driftsäkerhet.

I den första utrullningen stöds funktioner såsom att köpa telefonnummer, samtalsstyrning, val av nummer som ska visas vid utgående samtal, söka efter och ladda ner samtalsinspelningar, skapa och ändra talsvarsfunktionalitet, initiera telefonsamtal mellan två parter samt hantering av användarinställningar.

"Tillkommande funktionalitet, såsom AI för kundtjänst samt textmeddelandetjänster, genomgår viss ompaketering för att kunna erbjudas som extern API-tjänst och planeras rullas ut inom kort" säger Henrik Thomé.

Försäljningsstrategin kring API bygger på att göra det lätt för utvecklare på större företag att på eget initiativ bygga integrationer, och därefter sälja in det hela internt. När integrationer tagits i drift leder det oftast till långa kundrelationer eftersom integrationer är besvärliga att byta ut.

Om Sonetel
Sonetel är ett svenskt företag som tillhandahåller en Software-As-A-Service tjänst för småföretag globalt. Bolaget har sedan starten attraherat över 170 000 betalande kunder i över 170 länder. Huvuddelen av företagets ca 30 anställda arbetar i dotterbolaget i Indien. Bolagets aktie (SONE) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post: ca@gwkapital.se,telefon: 08-503 000 50).

Mer information om bolaget finns på www.sonetel.com/sv/investerare/

Kontakt

Henrik Thomé, VD
Telefon: 08-525 060 11
henrik@sonetel.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.