Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-13

Sonetel Aktiebolag: Sonetel utökar AI-tjänst med 16 språk

Svenska Sonetels AI-tjänst (Artificiell Intelligens) utökas till att ha stöd för 20 språk. Tjänsten hjälper småföretag effektivisera sin kundtjänst genom att ge anställda svarsförslag när de hanterar inkommande kundfrågor.

E-handelsföretag och andra småföretag kan snabbt öka sin försäljning om de erbjuder kundtjänst via chatt. Enligt Forrester så är över hälften av alla vuxna i USA benägna att avbryta sitt online-köp om de inte kan få ett snabbt svar på sina frågor. Att erbjuda chatt är därför ett effektivt sätt att fånga upp osäkra kunderna och öka försäljningen.

Trots det är det få småföretag som idag gör sig tillgängliga via chatt för sina kunder. 

"Det är svårt för småföretag att hinna med." säger Henrik Thomé, VD "Vår AI-funktion gör det möjligt att hantera kund-chatt på kortare tid."

Till skillnad från chatt-botar, som kommunicerar direkt med slutkunder, så kommunicerar Sonetels lösning istället med småföretagets anställda.

"Småföretag har inte tillräckligt med resurser för att skapa fungerande AI-baserade chatt-botar. " säger Henrik Thomé "Vårt AI fungerar istället som en assistent till den anställde i småföretaget, genom att ge svarsförslag som de kan skicka vidare till slutkunden med ett klick och på så sätt spara tid."

Tidsbesparingen för småföretaget ligger mellan 15-20%.

Den expanderade AI-funktionen beskrivs utförligt här: https://sonetel.com/en/suggested-answers-now-in-20-languages/

Om Sonetel
Sonetel är ett svenskt företag som tillhandahåller en Software-As-A-Service tjänst för småföretag globalt. Bolaget har hittills över 170 000 betalande kunder i över 170 länder. Huvuddelen av företagets ca 30 anställda arbetar i dotterbolaget i Indien. Bolagets aktie (SONE) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post: ca@gwkapital.se,telefon: 08-503 000 50).

Mer information om bolaget finns på www.sonetel.com/sv/investerare/

Kontakt

Henrik Thomé, VD
Telefon: 08-525 060 11
henrik@sonetel.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.