Du är här

2018-08-20

"Spelkometen ska ned 30 procent"

wysiwyg_image

Därför får tre aktier säljråd av Investtechs tekniska analys. 

Investtech har gjort en genomgång av de aktier på Stockholmsbörsen som har en genomsnittsomsättning på minst 10 miljoner kronor per dag, utifrån denna genomgång indikeras det att det för närvarande är 81 bolag som signalerar köp och 30 bolag som rekomenderar sälj. Bland de bolagen som befinner sig i en nedåtgående trend kan man finna tre börsfavoriter. 

Leovegas har på lite drygt ett år fått se sin aktiekurs flerdubblas. Men på senare tid har allt fler pessimister lyft fler frågetecken kring bolagets höga värdering. Kursen har på senare tid fallit tillbaka från höga toppnivåer och befinner sig en fallande trendkanal på kort sikt, enligt Investtech. Aktien ska falla med över 30 procent, till 42 kronor eller lägre, inom loppet av ett år, menar Investtechs tekniska indikationer, aktien handlas förnärvarande på nivåer strax under 70 kronor. På uppsidan ser man ett motstånd på 69 kronor.

Investtechs råd: Sälj.

MISSA INTE: Här är proffsens nya favoritaktie

Mediekoncernen MTG B indikerade för ett par veckor sedan att de brutit genom det tidigare stödet vid 317 kronor, detta resulterade i att en säljsignal utlöstes och signaler för att aktien befinner sig i en fallande trend upplystes, säger Investtechs tekniska analys. Addera därtil att volymutvecklingen i MTG varit oerhört svag, dessa fakotorer ihop indikerar ett fortsatt fall för bolagets aktie. Vid en rekation på uppsidan finns nu ett motstånd på 317 kronor.

Investtechs tekniska analys rekomenderar: Sälj.

LÄS OCKSÅ: Börsveckan: Här är fem köpvärda aktier

Gruvbolaget Boliden handlas för närvarande i en fallande trendkanal på medellång siktefter att aktien toppade ur på 327 kronor under första halvåret av 2018, indikerar Investtechs tekniska signaler. Aktien har vid ett flertal tillfällen fallit kraftigt på en hög handelsvolym, vilket innebär att volymutvecklingen är starkt negativ, fortsätter Investtech. 

Investtechs rekommendation: Sälj.

YTTERLIGARE LÄSNING: Experternas nya pappersfavorit

 

 

 

 

 

 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.