Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-03

Star Vaults VD Henrik Nyström uppdaterar runt Mortal Online 2 - 82 % positiva reviews

[logo_svart_vitbg.jpg]

PRESSMEDDELANDE

2021-12-03

Star Vaults VD Henrik Nyström uppdaterar runt Mortal Online 2 - 82 % positiva reviews

Mortal Online 2 fortsätter att intressera en stor skara MMO-spelare inför full release den 25 januari 2022. Jag skulle vilja förtydliga att vi hade över 40 000 spelare i vårt senaste stresstest i closed beta. När Mortal Online 2 (MO2) nyligen blev tillgänglig för förköp på hemsidan och Steam (Early Access) så bör spelet inte jämföras med Early Accesstitlar som inte bjudit in till en större closed beta innan. Spelare som förköper MO2 får tillgång till beta-versionen som den 25 januari 2022 kommer att nollställas och övergå till full releaseversion. Detta medför att många väntar med att förköpa spelet. Trots detta har MO2 sedan förköpen kom igång genererat över 1,8 MSEK i försäljning.

Jag är mycket nöjd med den initiala försäljningen. Vi förväntar oss ingen explosion av spelare i nuvarande fas under closed beta utan det kommer att ske först vid full release. Vi var trots det ett av topp 20 mest sålda spel när MO2 inledde förköp på Steam. Antalet spelare som är aktiva i spelet ökar nu sakta varje dag. Antalet spelare på Steam som wish-listat MO2 ökar snabbare nu och totalt är det 147 000 spelare som lagt till spelet till sin wish list och därmed kan vara redo att köpa spelet på releasedagen. 82 % av alla spelaromdömen är positiva, vilket ger oss ett väldigt gott betyg. Till exempel storsatsningen New World från Amazon Games, som vi nämnt i ett tidigare pressmeddelande, ligger på 70 % positiva omdömen.
Vi är även mycket nöjda med den kraftigt förbättrade onboarding-processen av nya spelare. Att samla nya spelare på nybörjarön i MO2 har visat sig fungera väldigt bra och genomsnittstiden (median) i spelet är nu över fyra timmar - cirka åtta gånger mer än vad föregångaren Mortal Online 1 hade i samma fas. Jag vill avslutningsvis passa på att nämna att det går att nominera spelet, förslagsvis i kategorien "The most innovative gameplay award", på Steam - https://store.steampowered.com/app/1170950/Mortal_Online_2/.

Henrik Nyström, VD Star Vault AB (publ)

För ytterligare information kontakta:
Henrik Nyström, styrelseledamot och VD
E-post:ir@starvault.se
Hemsida:www.starvault.se

Denna information är sådan information som Star Vault AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 december 2021.

Henrik NyströmCEOinfo@starvault.se

Författare Cision