Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-09

Stark interimsanalys av patientsäkerheten för RhoVacs kliniska fas IIb-studie i prostatacancer

RhoVac AB ("RhoVac"), ett svenskt immunonkologiskt företag, meddelar idag den 9 juli 2021, att dess patientsäkerhetskommitté har genomfört en planerad interimsanalys av den kliniska fas IIb-studien i prostatacancer (benämnd som BRaVac). Resultatet av granskningen var utmärkt och patientsäkerhetskommittén drog slutsatsen att studien kan fortsätta utan förändring.

RhoVac inledde den kliniska fas IIb-studien, BRaVac, med företagets läkemedelskandidat RV001 i slutet av 2019 som testas på prostatacancerpatienter med biokemiskt återfall (dvs en ökning av PSA) efter kurativt syftande behandling. I november 2020 tilldelades RhoVac Fast Track Designation av det amerikanska läkemedelsverket FDA för RV001 i denna cancerindikation. RhoVac uppskattar för närvarande att patientrekryteringen för studien avslutas senast i september i år, och efter det kommer studien att löpa ytterligare 9-12 månader. Syftet med studien, att visa att RV001 signifikant kan förhindra eller fördröja sjukdomsprogression hos dessa patienter, där det inte finns någon standardterapi tillgänglig idag. Som planerat, utfördes en interimsanalys idag av kommittén för patientsäkerhetsövervakning. Inga oväntade biverkningar har identifierats, dvs analysen bekräftar en utmärkt patientsäkerhet som är i överensstämmelse med de tidigare genomförda kliniska fas I / II-resultaten.

RhoVacs vd, Anders Månsson, kommenterar: "Vi hade aldrig räknat med något annat än en oproblematisk patientsäkerhetsgranskning. Ändå är det fantastiskt att få ytterligare bekräftelse på att vårt läkemedel har en säkerhetsprofil som gör det lämpligt för behandling av symptomfria prostatacancerpatienter som redan har genomgått lokal botande avsiktsterapi, i syfte att förhindra återfall av cancer. Det faktum att vi har haft god protokollföljsamhet hos patienterna i studien trots pandemiomständigheterna är ett tecken på hur motiverade dessa patienter är att få tillgång till behandlingen. Detta kommer att öka det intresse som vi redan upplever för vår läkemedelskandidat."

Denna information är sådan som RhoVac är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-07-09 14:20 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Månsson - VD, RhoVac AB

Telefon: +46 73-751 72 78

E-post: info@rhovac.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.