Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-06-18

Stärkt kassa för framtiden

Detta är en betald analys på uppdrag av Kancera utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Kanceras PFKFB3-hämmare har i senaste studien påvisat egenskaper som kan leda till nya tillämpningsområden. Samtidigt stärker bolaget kassan med 12,3 miljoner kronor genom nyemission.

Kancera är ett bioteknikföretag som bildades i maj 2010 och arbetar med att utveckla och sälja läkemedelskandidater som har potential att bota eller förhindra utvecklingen av cancer. Det pågående ROR-projektet levererade under sent 2014 en första läkemedelskandidat, KAN0439834. I maj meddelande bolaget att studier på kliniska prover åter påvisar substansens effektivitet mot leukemi. Bolagets PFKFB3-hämmare, KAN0437757 har i nyligen avslutade studier påvisat egenskapen att förhindra cancercellers förmåga att reparera skadat DNA. Även då vidare forskning måste genomföras öppnar upptäckten dörrar för ny användningsområdet som komplement till strålbehandling.

Med avsikt att stärka den finansiella grunden till bolagets utvecklingsverksamhet genomfördes en nyemission om 12,3 miljoner kronor. Emissionen övertecknades med drygt 525 procent. I dagsläget består bolagets porfölj av fyra utvecklingsprojekt och en färdig läkemedelskandidat. Vi har valt att fokusera på de längst gångna projekten och använder en sannolikhetsjusterad jämförelsevärdering från ett samarbetsavtal mellan KaroBio och Pfizer för vår värdering. För Kancera kan vi i vårt bästa scenario hitta ett diskonterat värde på högst 625,8 miljoner kronor för dagens projektportfölj.

I vårt bear-scenario har vi satt noll procent i sannolikhet för att milstolparna uppnås, men ser en möjlighet att åtminstone två av projekten kan utvecklas och beviljas särläkemedelsstatus. Statusen kan i dagsläget ge ett värde av 100 miljoner kronor.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.