Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-05-19

Stärkt kassa för framtiden

Detta är en betald analys på uppdrag av Abliva utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Genom nyemission har Neurovive säkrat 70 miljoner kronor för finansiering av förarbetet av kliniska studier med Ciclomulsion i USA. Pengarna ska även täcka kostnader för lansering i Europa.

Neurovive utvecklar läkemedel och har flera intressanta utvecklingsprojekt. Senaste tidens nyhetsflöde rörande projektens fortskridande har varit genomgående positivt. Bland annat har NeuroSTAT passerat en första säkerhetsstudie i klinisk fas II och kommer genomgå fortsatta studier med en högre dosering.

Klinisk fas II studier med CiPRICS-projektet har också påbörjats där Ciclomulsion används här för att motverka njurskador i samband med hjärtkirurgi. Vidare har utvecklingsprojektet med NVP014, som legat på is sedan slutet på 2014, åter fått fart.

Samtidigt genomfördes en nyemission i början på maj vilket tillför bolaget 70 miljoner kronor. Nyemissionen var riktad mot institutionella investerare i USA och avser att finansiera kommersialiseringen av Ciclomulsion i Europa. För samma ändamål breddas även befintliga samarbeten i Frankrike genom att etablera ett dotterbolag i Lyon.

De införskaffade pengarna skall även täcka kostnader relaterade till förberedande arbete av kliniska studier i USA.

Den genomförda emissionen visar på fortsatt förtroende för bolaget och de höga förväntningarna på utvecklingsportföljen kvarstår. Nyemissionen kom aningen tidigare än våra förväntningar vilket tolkas både som positivt och negativt. Draget till sin spets var nyemissionen ofrånkomlig för fortsatt arbete mot lönsamhet. Vi står fast vid köprekommendation med riktkursen 62 kronor.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.