Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-06-22

Stor uppsida men hög risk

Detta är en betald analys på uppdrag av Peptonic Medical utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Peptonics pågående fas IIb-studie fortlöper som planerat. Studieresultaten väntas vara på plats i december och är avgörande för bolaget liksom för aktien. Vid positiva resultat är uppsidan stor. Negativa resultat är förödande.

Oxytocin är ett hormon som frisätts vid bland annat beröring, amning, förlossning och vid sex och kallas för må-bra-hormonet. Uvnäs Moberg har med sin forskning på hormonet lagt grunden för Peptonics verksamhet. Bolagets läkemedelskandidat, Vagitocin®, är baserad på oxytocin och avser att behandla vaginal atrofi. Tillståndet drabbar kvinnor, oftast efter klimakteriet och kan orsaka torrhet, klåda och sveda i underlivet.

Peptonics första fas IIb-studie misslyckades av kliniska skäl och vi bedömer att sannolikheten är hög för att den förnyade studien ska bli positiv.

I maj behandlades den första patienten i den nya fas IIb-studien. I skrivande stund har cirka 60 patienter påbörjat behandling och resultat från studien förväntas vara på plats i slutet av december 2016. Att bolaget är transparant med sina tidsuppskattningar är förtroendeingivande. För att finansiera denna studie stärkte bolaget kassan med cirka 27,7 miljoner kronor (före omkostnader) genom en nyemission och en riktad emission i december 2015.

Genom att nuvärdesberäkna framtida riskjusterade förväntade kassaflöden från ett utlicensieringsavtal beräknar vi ett motiverat pris per aktie om 8 kronor. Vår rekommendation är således köp. Med hänseende till Peptonics tunna utvecklingsportfölj vill vi också flagga för att investeringens utfall är binär och i allra högsta grad villkorad till kommande studieresultat. Det innebär att risken i aktien är mycket hög men den potentiella uppsidan är stor.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.