Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-20

STORA ENSO: FÖR TIDIGT SÄGA NÅGOT OM EU-KOMMISSIONSBESÖK -VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det är än så länge för tidigt att säga något mer om det besök som skogskoncernen Stora Enso fick av EU-kommissionen tidigare i oktober.

Det uppger vd Annica Bresky till Nyhetsbyrån Direkt i samband med att bolaget kablat ut delårsrapport tidigare på onsdagen.

"Denna inspektion är belagd med strikt konfidentialitet så jag kan tyvärr inte kommentera något om innehållet. Det betyder inte att vi blivit anklagade för något", säger Stora Enso-chefen och fortsätter:

"Vi stöttar kommissionen med att ge all information de behöver och vi är transparanta med allt vi har. Vi tollerar inte 'anti-trust' beteende i vårt bolag och vi har processer för att hantera detta".

Stora Enso har tidigare fått besök av finländska konkurrens- och konsumentmyndigheten, på uppdrag av EU, vid huvudkontoret i Helsingfors. Besöket varade ett par dagar. Skogskoncernen ska inte ha fått besök på något annat kontor inom koncernen, uppger Annica Bresky.

Om det nu skulle vara så att Stora Enso är inblandad i någon kartellbildning, vilka konsekvenser kan detta medföra och hur förbereder ni er för detta?

"Det är som sagt väldigt tidigt i processen. Det har bara varit en inspektion här. Jag kan inte kommentera någonting som har med processen att göra och det går inte att spekulera i det här läget", säger Annica Bresky.

EU-kommissionen meddelade den 12 oktober om att det genomfört en icke-annonserad inspektion hos flera tillverkare av trämassa mot bakgrund av misstankar om kartellbildning. Vilka bolag det rör sig om preciserades dock inte.

Än så länge har, utöver Stora Enso, även finländska UPM fått besök av EU-kommissionen. Finländska Metsä Fibre, ett bolag som finländska Metsä Board äger till 24,9 procent, ingår också i utredningen, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.
Författare Direkt-SE