Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-03-29

Storskogen Group AB: Storskogen ingår bankfacilitetsavtal

Storskogen Group AB (publ) ("Storskogen") har ingått ett bankfacilitetsavtal om 500 MEUR, att användas som en back-up-facilitet och för att öka den finansiella flexibiliteten.

Storskogen fortsätter sin tillväxtresa och har hittills i år kompletterat portföljen med ett flertal nya förvärv av bolag inom vertikaler där koncernen redan har betydande närvaro och branschkunskap, samt tilläggsförvärv till befintliga verksamheter. I syfte att stödja strategin och framtida tillväxt samt för att diversifiera bolagets finansieringskällor i volatila marknadsförhållanden, har Storskogen ingått ett kortsiktigt bankfacilitetsavtal om 500 MEUR lett av J.P. Morgan, BNP Paribas och Nordea. Bankfaciliteten, som kommer att användas som en back-up facilitet, löper ut vid årsskiftet och Storskogen avser att refinansiera eventuellt utnyttjat belopp på obligationsmarknaden.

"Den nya bankfaciliteten ger oss ytterligare flexibilitet och trygghet för att växa i linje med våra finansiella mål och inom ramen för vårt skuldsättningsmål. Storskogen är också väl positionerat för framtida obligationsemissioner vilket stöds av kreditbetygen Ba1 från Moody's och BB+ från S&P", säger Lena Glader, CFO.

J.P. Morgan har agerat agent. Milbank LLP och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har agerat legala rådgivare till Storskogen kring bankfacilitetsavtalet.

Lena Glader, CFO

+46 73 988 44 66
lena.glader@storskogen.com

Erik Kronqvist, IR-chef
+46 70 697 22 22
erik.kronqvist@storskogen.com

Författare Cision