Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-10-24

Studentbostäder i Norden tillträder andra etappen av förvärv i Köpenhamn

Den 26 april 2021 offentliggjorde Studentbostäder i Norden AB (publ) (”SBS”) förvärvet av ett nyproduktionsprojekt med 578 studentlägenheter i Köpenhamn, Danmark. SBS tillträdde den första etappen i augusti 2021 och i dag tillträddes etapp två som består av totalt 290 lägenheter, ett gym och ett café. Denna etapp förväntas generera årliga hyresintäkter om cirka 24 miljoner DKK.

Nybyggnationsprojektet är attraktivt beläget i Amager Øst; ett centralt beläget område cirka fem kilometer sydost om Köpenhamns stadskärna och ett par minuter från den populära kustremsan Amager Strandpark. Projektet ligger intill tunnelbanestation Femøren som möjliggör tidseffektiv transport till Köpenhamns många lärosäten, innerstadskvarter och sevärdheter. Dörr-till-dörr nås Köpenhamns centrumkärna på dryga tio minuter och stadens två största universitet på dryga 18 minuter.

- Med det här tillträdet i Köpenhamn samt våra färdigställda projekt i Jönköping och Karlstad inräknade kommer vi under hösten ha adderat cirka 800 nya studentbostäder till vårt bestånd. Andelen nyproducerade bostäder i vår portfölj bidrar med både ökade hyresintäkter och en förbättrad överskottsgrad, säger Rebecka Eidenert, vd på Studentbostäder i Norden.

Hela projektet består av 578 ungdoms- och studentlägenheter samt fyra kommersiella enheter. Den totala uthyrbara arean uppgår till 21 217 kvadratmeter. De 578 studentlägenheterna har en genomsnittlig yta om 31 kvadratmeter (bruttoarea) utrustade med privat kök och badrum. Nybyggnationsprojektet är skräddarsytt för studentbostadsändamål, med direkt access i byggnaden till bekvämligheter som livsmedelsbutik, gym och café. Huskomplexet har även ett flertal delade takterrasser med havsutsikt, gemensamma köksutrymmen och parkering.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, vd Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0)70 786 54 54

Om Studentbostäder i Norden (SBS)


SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Certified Adviser


FNCA Sweden AB
Box 5807
102 48 Stockholm, Sverige
Mail: info@fnca.se
www.fnca.se

Bifogade filer


Studentbostäder i Norden tillträder andra etappen av förvärv i Köpenhamn

Författare MFN