Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

Studsvik AB: Studsvik tecknar avtal i Kina med ett sammanlagt ordervärde på 100 MSEK

Bränsle- och materialteknik har under 5 år arbetat med kinesiska kraftbolag och myndigheter inom internationella forskningsprojekt. De avtal som nu tecknats skapar förutsättningar för långsiktiga affärsrelationer och strategiska samarbeten. Tjänsterna genomförs 2020 till 2022 och ger en förbättrad basbeläggning inom affärsområdet.

Studsvik har världsledande laboratorier utformade för behandling och undersökning av bestrålade reaktormaterial och kärnbränsle samt mångårig erfarenhet av internationella transporter.

"Kina är en strategiskt viktig marknad för hela koncernen. Det är mycket glädjande med detta genombrott som bidrar till en fortsatt utbyggnad av kärnkraften i Kina där kärnkraften spelar en viktig roll i klimatomställningen", säger koncernchef Camilla Hoflund.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Camilla Hoflund, VD och koncernchef, 076-002 10 66 eller

Claes Engvall, ekonomidirektör, 072-231 04 58

Kort om Studsvik

Studsvik erbjuder en rad avancerade tekniska tjänster till den globala kärnkraftsindustrin. Studsviks fokusområden är bränsle-och materialteknik, programvara för härdövervakning och bränsleoptimering samt tekniska lösningar för hantering, konditionering och volymreduktion av radioaktivt avfall. Företaget har över 70 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik har 525 anställda i 7 länder och företagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

www.studsvik.se

Författare Studsvik AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.